Stichting voor interconfessioneel en katholiek onderwijs Uithoorn & De Kwakel

Onze scholen

Onze scholen

 

Ligging van de Wijzer scholen 

Basisschool De Kwikstaart ligt in de wijk De Legmeer, met De Legmeer als voornaamste voedingsgebied. De school is gehuisvest in het gebouw plaatselijk bekend als multifunctionele accommodatie (MFA) De Brede School Legmeer (BSL).

Basisschool De Vuurvogel ligt op de grens van de wijken Europarei en Zijdelwaard, dat ten noordoosten ligt van de Zijdelweg met als voornaamste voedingsgebied de wijken Europarei en Zijdelwaard.

Jenaplan basisschool 't Startnest ligt op de grens van de wijken Europarei en Zijdelwaard, dat ten noordoosten ligt van de Zijdelweg. De school heeft een regionale voedingsgebied en de Uithoornse wijken Europarei en Zijdelwaard.

IKC Het Duet ligt ten zuidoosten van de Zijdelweg, in de nabijheid van provinciale weg N196/Koningin Máximalaan (voorheen N201) in de wijk Thamerdal. Voedingsgebied is voornamelijk de wijk Thamerdal.

Basisschool De Springschans ligt in de wijk Meerwijk, met de Meerwijk als voornaamste voedingsgebied.

De Internationale Taalklas is gehuisvest in basisschool De Springschans, met de gehele regio als voedingsgebied,.

Basisschool De Zon ligt in de plaats De Kwakel met als voornaamste voedingsgebied De Kwakel en omstreken.

 

De Gemeente Uithoorn

De 6 scholen, die vallen onder het bevoegd gezag van Stichting Wijzer aan de Amstel, liggen in gemeente Uithoorn. De gemeente, bestaat uit de plaatsen Uithoorn en De Kwakel. De gemeente heeft een oppervlakte van 1.944,47 hectare (waarvan 124 hectare bestaat uit binnenwater) en ligt in de provincie Noord-Holland in de driehoek Amstelveen, Kudelstaart en Mijdrecht. Uithoorn ligt aan de Amstel op de grens met de provincie Utrecht. De gemeente telt 29424 inwoners (2019; bron: CBS[1]) waarvan ruim 16% in de leeftijd tot 14 jaar.

Meer informatie over de scholen vindt u op hun websites

[1] CBS: Statlinepublicaties Kerncijfers en buurten (KWB); Kerncijfers wijken en buurten 2019